MO Ultralight Flip-up

KÄYTÄNNÖLLISTÄ KÄYTTÖMUKAVUUTTA

Maailman keveimmät lupit painavat vain 11 grammaa! Ylöskäännettävien flip-up –luppien vahva jousiteräksestä valmistettu runko säilyttää muotonsa ja takaa huolettoman käytön, eikä yksinkertainen rakenne peitä lainkaan yleisnäkyvyyttä. Toimenpiteissä, joissa suurennusta ei voida tai haluta käyttää, lupit voi helposti kääntää kokonaan pois näkökentästä.

Nerokkaan rakenteensa ansiosta flip-up –lupit voidaan muokata täydellisesti käyttäjälleen sopiviksi, ilman standardoituja kulmia tai muita rajoitteita. Portaattomasti säädettävä työskentelyetäisyys mahdollistaa työskentelyn terävyysalueen keskikohdassa, mikä rentouttaa silmiä ja sallii maksimaalisen liikkumavaran sekä lähemmäs että kauemmas kohteesta.

Roisketiiviit lupit on helppo puhdistaa ja desinfioida. Pikaliitin mahdollistaa luppien irrottamisen silmälaseista perusteellista puhdistusta varten. Samoihin silmälaseihin voidaan pikaliittimellä vaihtaa myös toiset flip-up –lupit, esimerkiksi voimakkaampaa suurennusta vaativan toimenpiteen ajaksi.

Työsilmälasimallistomme kaikki kehys– ja linssivaihtoehdot ovat yhteensopivia flip-up –luppien kanssa. Luppikäyttöön suunnitelluissa kehyksissä optiikka pystytään sijoittamaan vapaasti ergonomian kannalta oikeaan kohtaan. Flip-up –lupit ja katseen suuntaa muuttavat prismalinssit ovat tehokas yhdistelmä ehkäisemään alaviistoon suuntautuvan katselun aiheuttamia niska– ja selkävaivoja.

Ylöskäännettävien luppien tehtävänä on suurentaa katselukohde ja silmän taittovirheet korjataan silmälasilinsseillä. Näköarvojen muuttuessa optiikan päivittäminen onnistuu edullisesti ja ilman pitkää käyttökatkoa — riittää kun silmälasilinsseihin vaihdetaan uudet voimakkuudet. Flip-up –lupit voidaan myös siirtää kokonaan uusiin silmälaseihin ja uudelle käyttäjälle.


LUPPIEN OPTISET OMINAISUUDET

Flip-up -luppikiikareissa käytetään mineraali(lasi)linssejä, jotka ovat kaikki monikalvopinnoitettuja heijastuksien ja naarmuuntumisen ehkäisemiseksi. Myös luppirungon sisäpinnat ovat heijastamattomat. Laadukkaalla suunnittelulla ja materiaaleilla saavutetaan valovoimainen ja tarkka kuva koko suurennusalueella.

Flip-up -luppeja on saatavana neljällä eri optiikalla. Versioiden ominaisuudet eroavat toisistaan suurennuksen voimakkuuden, näkökentän pinta-alan ja terävyysalueen syvyyden suhteen. Optiset ominaisuudet muuttuvat suhteessa toisiinsa; mitä voimakkaampi suurennus, sitä pienempi näkökenttä ja suppeampi syvyysterävyys. Taulukko kuvaa luppimallien optisia ominaisuuksia toisiinsa verrattuina:


  ENSI    EASY    ERGO    ENDO   
Suurennus OOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO  OOOOOOOOOOOO
Näkökenttä OOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO
Syvyysterävyys OOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO


SILMÄLASILINSSIT OMILLA VOIMAKKUUKSILLA

Flip-up -luppiratkaisussa silmän taittovirheet korjataan silmälasilinsseillä, jolloin luppien suurentama kuva näkyy omilla voimakkuuksilla korjattuna. Flip-up -luppeja voidaan käyttää yhdessä kaikkien silmälasilinssityyppien kanssa. Tyypillisesti linssit suunnitellaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla huonetilan eri katseluetäisyyksille.

Hiomme linssit omalla tehtaallamme Ruotsissa. Näöntarkastuksessa saadut arvot yhdistetään muihin yksilöllisiin mittatietoihin ja linssien lopullisissa voimakkuuksissa huomioidaan myös kehyksen linssikulmat ja lähialueille katselemisen erityisvaatimukset. Linssit pinnoitetaan naarmuuntumisen ja heijastuksien ehkäisemiseksi ja pinnoitteen ansiosta linssit on myös helppo puhdistaa.

MO SV 1-teholinssi
Linssin koko pinta-alassa on sama voimakkuus. Näkyvyys kaikille etäisyyksille henkilöllä, jolla ei ole lähinäkölisän (add) tarvetta. Toimii hyvin huonetilassa myös lievällä lähinäkölisällä. Näkökenttä on koko linssin laajuinen.

MO Bifo 2-teholinssi
Lähikatselussa käytettävän linssin alaosan voimakkuus mitoitetaan työskentelyetäisyyden mukaan. Ympäröivän linssinosan voimakkuus (=katseluetäisyys) on vapaavalintainen. Laajat näkökentät sekä työetäisyydelle että ympäristöön.

MO Trifo 3-teholinssi
Samaan linssiin voidaan tehdä myös kolme vapaavalintaista voimakkuutta. Laajat näkökentät kaikille kolmelle katseluetäisyydelle. Toimiva ratkaisu erityisesti silloin kun lähinäkölisää tarvitaan paljon ja halutaan silti nähdä myös pidemmille etäisyyksille.

MO Prog moniteholinssit
Progressiivisissa linsseissä voimakkuus muuttuu liukuvasti linssin korkeussuunnassa. Huonetilassa käytetään tyypillisesti ns. syväteräviä tai toimistomoniteholinssejä, joissa liukuma on miedompi ja näkökenttä saadaan pidettyä laajempana.

MO Prism linssit prismasegmenteillä
Silmälasilinssit voidaan valmistaa myös katseen suuntaa muuttavilla prismasegmenteillä. Prismaefekti nostaa alhaalla sijaitsevaa katselukohdetta optisesti eteen ja ylös, jolloin työskentelyalueelle katseleminen vaatii vähemmän niskan taivuttamista ja/tai silmän rotaatiota. Prismasegmenttejä ympäröiviin kantolinsseihin on saatavana vastaavat linssityypit kuin ilman prismaa valmistettaviin linsseihin.


KEHYSVAIHTOEHDOT

MO-silmälasikehyksien suunnittelussa on huomioitu lähialueille katselemisen erityisvaatimukset. Linssejä on kallistettu alaviistoon, mikä ehkäisee kuvavääristymiä työskentelyalueelle katseltaessa. Samalla linssien lähinäköalue saadaan tehtyä alemmas ja lupit voidaan asentaa jyrkempään kulmaan. Näin saavutetaan ergonomisesti parempi niskan asento ja laajempi näköalue luppien yli muualle työympäristöön katseltaessa.

MO-silmälasikehykset valmistetaan kevyestä ja lujasta titaanista. Säädettävät nenätyynyt ja aisanpäiden pehmikkeet ovat pehmeää ja allergisoimatonta silikonia. Kookkaat linssit suojaavat roiskeilta ja niiden pinta-ala mahdollistaa erilaiset linssiratkaisut yhdessä luppien kanssa.


MO Titan B4MO Titan B6MO Titan Sport
Paino: 16 gPaino: 16 gPaino: 25 g
Koot: M, L, XLKoot: SM, MLKoko: one-size
Värit: GunBlueRedVärit: GunBlueRedVäri: Titan
Linssit: kaikkiLinssit: kaikkiLinssit: Plano (0-teho)


FLIP-UP -LUPPIEN TEKNISET TIEDOT

Taulukon arvot ovat suuntaa-antavia. Tarkkoja mittatietoja luppioptiikasta ei voida määritellä, koska ne ovat henkilökohtaisista ominaisuuksista riippuvaisia ja siten aina käyttäjäkohtaisia. Itselle sopivin malli löytyykin parhaiten eri vaihtoehtoja kokeilemalla.

 ENSI EASY ERGOENDO
Suurennus (todellinen)* 1.7x 2.0x 2.6x 3.0x
Suurennus (vertailtava)* 2.0x - 2.3x 2.5x - 2.8x 3.0x - 3.3x 3.5x - 3.8x
Näkökenttä 11 cm 10 cm 7.5 cm 6.5 cm
Syvyysterävyys 30 cm 25 cm 15 cm 10 cm
Paino 10 g 11 g 12 g 13 g

* Luppien suurennusvoimakkuuden ilmoittamisessa on valmistajakohtaisia, toisistaan eroavia käytäntöjä. Muut arvot ovat vertailukelpoisia vain silloin kun verrataan suurennusvoimakkuudeltaan vastaavia luppeja keskenään.